VTM kiest opmerkelijke vervanger voor Sandra Bekkari: “Deze chef moet het opnemen tegen Jeroen Meus”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een tijdje geleden maakte Sandra Bekkari bekend dat ze stopt met haar kookprogramma op VTM. Vandaag heeft VTM bekend gemaakt wie haar opvolger zal zijn.

Het gaat om de jonge chef Loïc Van Impe. Hij is amper 25 jaar, en een perfect tweetalige Brusselaar. Hij krijgt nu de moeilijke opdracht om Sandra Bekkari te vervangen en de strijd aan te gaan met Jeroen Meus op Eén. Vanaf september zal Loïc elke weekdag te zien zijn in de vooravond.

Hij is bijzonder populair bij jongeren door zijn filmpjes op sociale media. Tijdens zijn studies begon hij kookfilmpjes voor studenten te maken. Vandaag heeft hij duizenden volgers op Facebook, YouTube en Instagram. Hij bracht ook al een eigen kookboek uit: The Rookie Cook.

“Ik geloof heel hard in die jongen”, zegt Jeroen Meus. “Ik volg hem al een tijdje, ik heb zijn boek, ik bekijk zijn filmpjes. Hij straalt de liefde voor koken uit, ik ruik passie, authenticiteit. Tof dat hij mijn collega wordt, dit is een heel goede keuze van VTM”, aldus Jeroen.

Heel bijzonder: Van Impe wordt de eerste tv-chef zonder echte beroepsopleiding. Hij studeerde al als tv-monteur. Hij noemt zichzelf een ‘tv-opgeleide kok’. “Ik heb alle tv-programma’s gezien, alle boeken gelezen, Facebook, YouTube en Instagram zot gesurft. Dit najaar wil ik iedereen laten zien dat koken supertof is. Mijn keuken is altijd heel gemakkelijk, toegankelijk en lekker. Ik lap graag de regels aan mijn laars”, aldus Loïc.

(Foto: VTM)