Christophe Severs in tranen nadat hij deze hartverscheurende vraag krijgt van zijn kindjes over hun opa Paul

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De dood van Paul Severs weegt zwaar door, niet in het minst bij zijn familie. Het gezin van zijn zoon Christophe kan het maar moeilijk een plaatsje geven.

“Mijn pa is dood”, merkt Christophe Severs op in Dag Allemaal. “Ik ga dat wel een plaats moeten geven, maar nu lukt me dat nog niet. Ik zal het nooit eerlijk vinden wat er gebeurd is.”

“Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik zal hem altijd blijven missen. Het gemis wordt zelfs alleen maar groter. Maar ‘t leven gaat voort. Zo ben ik bijvoorbeeld naar de danswedstrijd van mijn dochter gaan kijken.”

Kinderen
Ook de kinderen van Christophe hebben het zwaar na de dood van hun opa Paul Severs. “M’n zoon Maxim is zes en heeft het er heel moeilijk mee. Hij huilt nog veel. M’n dochter Eline, die negen is, heeft ook veel verdriet, maar ze laat het veel minder zien. Maxim is extraverter.” 

“Hij vraagt soms met een krop in de keel: ‘Komt opa echt nooit meer terug?’ (slikt, laat een stilte vallen) ‘Nee, jongen, opa komt nooit meer terug’, zeg ik dan. ‘’t Is niet erg om verdrietig te zijn... mama, papa en zus zijn er nog.” (pinkt een traan weg)