Janine Bischops op haar plaats gezet door fan van Familie

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Janine Bischops (77) speelt in Familie de rol van ‘bitchy’ Brigitte. En dat doet ze blijkbaar heel goed, als we deze Familie – kijker mogen geloven…

“In Familie speel ik de bitch der bitches”, zegt Janine in Dag Allemaal. Een rol die haar goed ligt. Zo goed dat de makers van de soap hebben beslist dat ze blijft: “Je zou de pakken tekst eens moeten zien die ik nog moet instuderen! En het was nochtans eerst maar voor een paar maanden, hé! Ik ben blij dat ik mag blijven.”

“Het personage van Brigitte slaat echt aan. Maar mensen zijn wel kwaad op mij, op de sociale media wordt nogal afgegeven op Brigitte. Hebben ze mij verteld, want ik heb zelf geen Facebook. Ik dacht eerst: ‘Ze gaan mij er toch niet uit gooien, zeker?’”

Janine speelt haar rol zo overtuigend, dat het ook in het dagelijkse leven al tot een aanvaring is gekomen. “Ik zal eens iets vertellen: onlangs ging ik tanken in Antwerpen en kwam er een vrouw naar mij toe. ‘Laat Veronique eens gerust!’ zei ze. Ik kon niet eens reageren, want ze was alweer weg. Maar eigenlijk vond ik dat nog een toffe reactie. Zolang het daar maar bij blijft.”