Pijnlijk voor jarige koning Albert: 'Hij zal hem geen gelukkige verjaardag wensen'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert viert vandaag zijn verjaardag. De vorst mag dit keer 85 kaarsjes uitblazen.

Het gaat niet zo goed met de gezondheid van de vorst. Het lijdt erg onder de hele zaak van Delphine Boël. Zou zij een kaartje sturen met verjaardagswensen nu koning Albert DNA heeft afgestaan. Het Nieuwsblad denkt van niet. 'Delphine wil geen geld of de titel van prinses. Alleen zwart-op-wit op papier dat hij haar vader is. Of zij hoopt dat de band met hem hersteld wordt? Ze is niet naïef', staat er te lezen.

Wie allicht ook geen verjaardagskaartje zal sturen is zijn zoon prins Laurent. De prins heeft een heel slechte band met zijn ouders. Prinses Claire en de kinderen zullen allicht koning Albert wel feliciteren met zijn verjaardag. 

De band tussen prins Laurent en koning Albert komt allicht nooit meer goed. 'Laurent legt de schuld voor zijn ontspoorde jeugd bij zijn afwezige vader. En Albert veroordeelt het recalcitrante gedrag van zijn jongste zoon – hij verbande hem tijdens zijn koningschap twee keer maandenlang uit het paleis. Op de vorige Koningsdag bleek nog maar eens hoe kil de relatie tussen Laurent en Albert is. Herinner de kille begroeting tussen beiden', schrijft de krant nog.