Gert Verhulst en James Cooke hebben verrassend nieuws te melden over hun nieuw programma

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Na deze week sluit de boot Evanna weer zijn deuren. Dan komt er een einde aan het huidige seizoen van 'Gert Late Night'.

Maar de fans gaan hen niet lang moeten missen. Binnenkort komt er 'The Battle' op VIER. Het programma waarbij Gert Verhulst en James Cooke onwaarschijnlijke opdracht gaan uitvoeren. De opnames starten in augustus, wanneer het uitgezonden zal worden is nog niet bekend.

De presentator van het programma wel al bekend en dat is een verrassend iemand. Niemand minder dan Peter Van de Veire zal het programma presenteren. Hij heeft nochtans een exclusiviteitscontract bij de VRT, maar kreeg toch toestemming. Al is dat vooral een geldkwestie.
(Lees verder onder de foto)

Budget
De VRT heeft geen budget om dergelijke shows te maken. De kans dat Peter Van de Veire daar nog een dergelijke show kan presenteren is heel klein. “ Eén maakt heel goeie programma's, maar dit soort grote shows liggen niet voor het rapen. Ik mag bij de VRT feestelijke programma's als de uitreiking van de MIA's presenteren, Vlaanderen feest en het Eurovisiesongfestival, maar dat zijn eenmalige dingen. Zo'n pretentieloze pluimenshow ligt mij, dat snappen ze bij de VRT ook. Hun redenering is: Peter mag zich amuseren in de speeltuin van de buurman, zolang hij na het douchen gewoon weer bij ons in bed komt liggen", legt hij uit in Het Nieuwsblad.

“Ik stelde er vast dat het een heel fijne omgeving was. Het klikte met Gert en James ( Peter scheerde zelfs het haar van Gert af, nvdr.). Het zijn ook gruwelijk ambitieuze mannen, ze zullen het in dat nieuwe programma koste wat het kost goed willen doen. Dat ik daar deel van mag uitmaken, vind ik zalig. Voor één keer hoeft het niet maatschappelijk relevant te zijn.”