“Naar deze bijzondere persoon werd het zoontje van Harry en Meghan vernoemd”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Prins Harry en Meghan Markle werden de trotse ouders van een zoontje, Archie. Hun onverwachte naamkeuze zorgde voor wat beroering. Men denkt te weten aan wie Archie zijn naam te danken heeft.

Toen Harry en Meghan bekendmaakten dat ze hun zoontje de naam Archie hadden gegeven, leidde dit tot heel wat gefronste wenkbrauwen. Velen vonden deze naam ongepast en niet traditioneel genoeg voor een lid van de koninklijke familie. Ondertussen vermoedt men dat Archie werd vernoemd naar iemand die een bijzondere betekenis heeft voor zijn papa prins Harry.

Het zou gaan om majoor Tom Archer-Burton, die commandant was tijdens Harry's legerdienst. Deze majoor werd door zijn soldaten "Archie" genoemd. In 2007 mocht Harry tot zijn enorme teleurstelling niet mee naar Irak vertrekken, waardoor hij zijn militaire carrière wilde opgeven. Majoor Archie overtuigde hem om toch te blijven. Hij zorgde er bovendien voor dat prins Harry uiteindelijk op missie naar Afghanistan kon vertrekken. Ook heeft Archer-Burton Harry altijd bijgestaan bij zijn liefdadigheidsprojecten. De prins is Archer-Burton nog altijd heel dankbaar voor zijn steun.