Stefaan Degand: “Op die manier heb ik aan mijn toen 2-jarige dochter gezegd dat haar mama dood is, haar reactie was ongelooflijk”

bron: Eén/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vanavond is er een nieuwe aflevering van ‘De Columbus’ op Eén. Dit keer reist acteur Stefaan Degand mee.

In juli 2017 verloor Stefaan Degand zijn vrouw Julie aan een hersenvliesontsteking. Ze was op dat moment ook zwanger van hun tweede kindje. De acteur verloor uiteindelijk zowel zijn vrouw als zijn kindje.

En toen moest Stefaan tegen zijn 2-jarige dochter Mila gaan uitleggen wat er gebeurd is. Hij wond er geen doekjes om. “Omdat dat harde realiteit is die eerlijk verteld moet worden. Ik heb gezegd: mama gaat morgen doodgaan, net zoals oma, we gaan ze nooit meer terugzien voor de rest van ons leven”, citeert Het Nieuwsblad de acteur. 
(Lees verder onder de foto)

Samen slapen
“We hebben geweend, maar de volgende dag reed Mila op haar fietsje naar het park en zong ze: mama is dood en zij gaat sterven. Ongelooflijk. Zij maakte haar eigen verbeelding omdat ik haar eerlijk heb gezegd wat het was. Niet: mama is een sterretje.”

Stefaan zegt ook dat zijn dochter nog steeds bij hem in bed slaapt. “Mijn bed is toch veel te groot. Het voelt veel rustiger en veiliger als Mila naast mij ligt. Heerlijk is dat, knuffelen en lepeltje-lepeltje liggen. Dan wrijf ik over haar rugje en valt ze in slaap. Dat deed mijn moeder ook bij mij. Ik leer veel van mijn dochter, dat ik meer in het hier en nu moet leven. Ongelooflijk hoe zij dat kan."