Paul Marchal maakt opmerkelijke vergelijking zaak van vermoorde Julie Van Espen: “Net zoals bij Dutroux”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week werd Julie Van Espen vermoord. De hele zaak is voor Paul Marchal bijzonder wrang.

An Marchal werd destijds door Marc Dutroux vermoord. Het dossier omtrent Julie Van Espen maakt hem boos. Dader Steve Bakelmans had immers aan vrienden laten weten dat hij klaar was voor ‘een grote uitspatting zoals met An en Eefje’.

“Ook Dutroux had midden jaren 90 nooit vrij mogen rondlopen”, zegt Paul Marchal (65) in Dag Allemaal. “Men heeft hem veel te vroeg vrijgelaten na een reeks verkrachtingen. Je zou denken dat Vadertje Staat daaruit geleerd heeft, maar da’s duidelijk niet zo.” 
(Lees verder onder de foto)


"Rechters aansprakelijk"
“Bakelmans is een recidivist, net als Dutroux. De wet is echter zo plooibaar, dat Dutroux destijds niet eens als een recidivist werd gezien door het gerecht. Z’n ene veroordeling was immers correctioneel, zijn andere voor assisen.”

“Ze laten een gevaarlijk sujet, van wie iedereen wist dat hij in de cel thuishoort, vrij rondlopen. Dit was zo voorspelbaar en zo vermijdbaar! Eigenlijk zou men rechters die zoiets beslissen, aansprakelijk moeten stellen. Dan zullen ze volgende keer misschien twee keer nadenken voor ze iemand zomaar vrijlaten", besluit Paul Marchal.