Nieuwe opdoffer voor Stefan Everts: "Ik heb nu verdorie geen enkel teen meer rechts"

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Stefan Everts (46) moet een nieuwe opdoffer verwerken. De ex-motorcrosser heeft nu ook de dikke teen van zijn rechtervoet moeten laten amputeren.

Stefan Everts verloor voor de operatie ook al zes tenen. Hij moet nu verder door het leven zonder tenen aan zijn rechtervoet. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Alle amputaties zijn het gevolg van een malaria-aanval die Stefan eind vorig jaar kreeg. Die kostte hem bijna het leven. Stefan liep de ziekte op tijdens een liefdadigheidsrace in Congo.

Hij ligt momenteel nog in het UZ Leuven. "Tijdens de operatie bleek dat er totaal geen leven meer in die teen zat, waardoor de dokters de teen volledig moesten verwijderen”, licht Stefan toe.  “Er waren vier opties mogelijk, dit was een van de slechtste. Gelukkig was er genoeg vel, waardoor er geen huidtransplantatie nodig was.” 

Stefan krijgt zo opnieuw een klap te verwerken. “Ik wist dat dit een mogelijkheid was, maar toch komt het opnieuw hard aan. Ik heb nu verdorie geen enkele teen meer rechts. Maar ik heb geen keuze: ook hier zal ik me wel weer doorslaan. Al mijn aangetaste tenen zijn intussen verwijderd. Vanaf nu zou het in principe alleen maar vooruit moeten gaan. Hopelijk kan ik over een maandje mijn revalidatie hervatten.”