Gert Verhulst legt uit waarom hij stopt met 'Samson': "Dat moment wil ik voor zijn"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst maakte vandaag bekend dat hij stopt met 'Samson'. Er komt nog een reeks van afscheidsconcerten in het pop-uptheater in Puurs en dan is het definitief voorbij voor hem.

Gert Verhulst legt bij VTM-Nieuws uit waarom hij wil stoppen als 'Gertje'. "Ik wil niet die ene show teveel doen", merkt hij op. "Het is moeilijk om te zeggen wanneer het zielig begint te worden, ik wil dat voor zijn. Ik heb het nu dertig jaar gedaan. We zijn de afgelopen dertig jaar heel druk bezig geweest."

"De eerste keer was in een omroepcabine, dat was heel spannend. Samson zat naast mij en stelde vragen. We hadden meteen door dat het een grote impact had. Maar dat het dertig jaar zou duren, dat had niemand verwacht."
(lees verder onder de foto)

Toekomst
"Het was eigenlijk een éénmalig probeersel, maar door het succes is er ook een huiskamer gekomen en is het blijven groeien. Bij een succesvol programma is herkenbaarheid het belangrijkste. De personages van Samson zijn allemaal grote kinderen in een kinderlijf."

Hoe moet het nu verder? "Er zijn nu vele mogelijkheden die we aan het bekijken zijn", reageert Gert. "We zijn aan het zoeken wat er nu moet gebeuren. Slecht nieuws voor volwassenen? Ik ben niet dood, hé. Iedereen die wil kan in december komen kijken."