Ernstige bedenking bij het huwelijk van Tim en Elke in ‘Blind Getrouwd’: “Kan je zoiets wel forceren?”
PMN
Ernstige bedenking bij het huwelijk van Tim en Elke in ‘Blind Getrouwd’: “Kan je zoiets wel forceren?”
Foto: Medialaan

Vanavond is er een nieuwe aflevering van ‘Blind Getrouwd’. Volgende week al moeten ze een definitieve beslissing nemen.

Het grootste slachtoffer was K.G uit Zelzate. Hij werd nog geschopt terwijl hij tegen de grond lag. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog uren zweefde tussen leven en dood. Gisteren kwam er dan het nieuws dat hij niet meer in levensgevaar is.

Gevat
De daders uit Oostende konden snel gevat worden. “Ze hebben al wat op hun kerfstok”, klinkt het op het parket. De jeugdrechter beval dan ook een plaatsing in een gesloten instelling.

Volzet
Alleen zijn ze daar nooit geraakt. Ze moesten naar de jeugdinstelling in Everberg en die zit vol. “En dus konden we niet anders dan de twee vrijlaten, want de beslissing van de jeugdrechter is niet uitvoerbaar. Dat is bijzonder frustrerend en niet voor het eerst. Als parket vragen wij al jaren bijkomende plaatsen voor minderjarigen”, zegt woordvoerster Céline D'Havé van het Brugse parket.

Crisis
En gisteren werd ook een minderjarige drugsdealer vrijgelaten die drugs verkocht aan minderjarigen. Inderdaad, Everberg is volzet. “We laten na om de maatschappij te beschermen”, klonk het. “Je kan spreken van een echte crisis”, merkt een gerechtelijke bron op.

Meer nieuws

Meer nieuws

.