VTM

Lien Van de Kelder boos: “Zo irritant wat ze doen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Lien Van de Kelder een trotse mama. De ‘Familie’-actrice heeft met Jeanne (5) en Victor (4) twee kleuters in huis rondlopen.

Jeanne weet al heel goed wat ze wil. “Ze wil graag zelf haar kleren kiezen. Soms komen daar bonte creaties uit, maar zolang ze niet in haar badpak bij nul graden naar school wil, vind ik dat oké. En van flaters trek ik mezelf niet te veel aan. Gewoon verder doen!”, bedenkt Lien zich in TV-Story.

Lien Van de Kelder durft ook aan haar kinderen toegeven als ze fout is geweest. “Mama weet of kan ook niet alles. Ik ben eens heel boos geweest op Victor. Volledig onterecht, bleek achteraf. Ik had hem gewoon verkeerd begrepen. Dat heb ik ook uitgelegd aan mijn zoon. Na een dikke knuffel en een welgemeende sorry begreep hij het wel.”

Irritant
“Jeanne en Victor spelen de laatste tijd constant het spelletje ‘om ter eerst’: aan de voordeur, op de trap, in de living. Telkens met het nodige gekibbel en geruzie. Zeer irritant. Argumenten als ‘eerst zijn is niet belangrijk’ en ‘wissel dan eens af om eerst te zijn’ werkten niet echt. Op den duur was de maat vol en maande ik hen aan om te stoppen met het spel.” 

“Dat werkte, tot Jeanne ‘per ongeluk’ als eerste de trap opging en Victor hierover begon te zagen. Toen ik Jeanne aanspoorde om haar broer ook eens te laten voorgaan, gaf ze me lik op stuk. ‘Zeg mama, je speelt nu zelf dat spel nog, hé!’ Voorlopig laat ik ze hand in hand de trap op gaan. Lang zal dat niet duren, denk ik.”