Miguel Wiels is er hart van in: “Mensen beseffen dat dit niet van K3 en dat doet mij veel pijn”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Achter K3 staat een heel team. Eén van de belangrijkste schakels binnen dat geheel is Miguel Wiels.

Miguel Wiels is één van de tekstschrijvers voor de songs van K3. Sinds 2015 vormen Marthe, Hanne en Klaasje K3. Voor Miguel was dat toch een bang moment. “Die switch was zonder meer de grootste uitdaging in 20 jaar K3. Ik had daar echt schrik voor. Ik geloofde nooit dat het publiek drie totaal nieuwe meisjes op het podium zou pikken”, is hij eerlijk in Dag Allemaal.

Miguel heeft een heel goede band met de meisjes van K3. “Ik voel dat Hanne, Klaasje en Marthe me af en toe aanspreken als vertrouwenspersoon. Van een zekere afstand is geen sprake. Je mag trouwens niet vergeten dat ik en de rest van het team nog erg jong van geest zijn.”

Maar er is ook iets dat Miguel veel pijn doet als het over K3 gaat. “Ik ben ook altijd trots geweest op alles wat we gemaakt hebben. Onze liedjes gaan soms over moeilijke thema’s zoals klimaat, verdraagzaamheid, seksualiteit... Dat is voor alle duidelijkheid helemaal de verdienste van tekstschrijver Alain. Maar toch worden we nog altijd gecatalogiseerd als louter kindermuziek. Dat doet pijn, want we gaan veel breder. Spijtig dat sommigen dat niet beseffen.”