Miguel Wiels is er hart van in: “Mensen beseffen dat dit niet van K3 en dat doet mij veel pijn”
PMN
Miguel Wiels is er hart van in: “Mensen beseffen dat dit niet van K3 en dat doet mij veel pijn”
Foto: Photonews

Achter K3 staat een heel team. Eén van de belangrijkste schakels binnen dat geheel is Miguel Wiels.

Het is niet alleen voor veel mensen een doorn in het oog, ook voor Bruno Dayez. De advocaat wil zijn cliënt Marc Dutroux ook uit de gevangenis bevrijden. Het plan is dat om in 2021 te doen. “Dan zit hij 25 jaar in de cel. “Dat is een eeuwigheid. Het wordt stilaan tijd dat de rede het haalt van de emotie. Hij wordt nu in de gevangenis behandeld als een beest, dat is onmenselijk. Niemand kan dit volhouden.”

Volgens Paul Quirynen, de vroegere advocaat van Paul Marchal, vader van de vermoorde An, is dat absoluut geen optie. Hij denkt ook niet dat Dutroux ooit nog vrij zal komen. Dat zegt hij aan VRT-NWS. “Heel veel mensen verdienen een tweede kans, maar met uitzondering van de zware psychopaten. Dat is een gans andere problematiek.” 

“Zij zijn medisch gezien een blijvend gevaar voor de samenleving. Zij zullen nooit vrijkomen, noch in het kader van voorwaardelijke invrijheidstelling, noch in het kader van het einde van de straf, want ze kregen levenslang en zijn ook ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbanken."

Meer nieuws

Meer nieuws

.