Moeder van Anuna De Wever heeft iets te melden over haar dochter en het is echt niet fijn voor haar

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Katrien Van Der Heyden is de moeder van klimaatactiviste Anuna De Wever. Ze heeft niet zo'n goed nieuws te melden over haar dochter.

Anuna De Wever wordt immers gepest op school. "Ik waarschuwde mijn dochter aan de vooravond van de eerste mars, omdat ik vreesde dat er geen kat zou opdagen. Stel dat ze dan terug naar haar klas moest, waar ze al gepest wérd, dan zou ze de rest van het schooljaar vast worden uitgelachen. Ze was echter bereid om desnoods die ‘walk of shame’ te doen", vertelt Katrien in Dag Allemaal.

"Dat typeert haar: het kan haar niet schelen wat anderen van haar denken. Ze is altijd al een buitenbeentje geweest. Haar rechtvaardigheidsgevoel is in elk geval altijd groot geweest. Ze kijkt al haar hele leven met een kritische blik naar de wereld."

Anuna wordt onder meer gepest vanwege het feit dat ze zich geen jongen of meisje voelt. "Onder andere, ja", zegt haar mama. "Anuna is wat men ‘genderfluïde’ noemt. Vroeger moest ik voortdurend aan mensen uitleggen wat dat betekent, nu gelukkig minder."