Marianne Devriese maakt zich zorgen: "Dan denk ik dat het beter is om te stoppen bij Familie"
PMN
Marianne Devriese maakt zich zorgen: "Dan denk ik dat het beter is om te stoppen bij Familie"
Foto: VTM

Marianne Devriese (39) speelt in Familie nu de rol van Iris. Het is nu al duidelijk dat ze een belangrijke rol zal spelen in de zoektocht naar de waarheid wat er met haar vorige personage Evy is gebeurd.

Michel Lelièvre werd in 2004 door het Aarlense assisenhof tot een celstraf van 25 jaar veroordeeld als mededader bij onder meer de ontvoering en dood van de Limburgse meisjes Ann Marchal (18) en Eefje Lambrecks (17) en de ontvoering van Sabine Dardenne en Laetitia Delhez. Voor de dood van de meisjes Julie en Mélissa was Lelièvre niet verantwoordelijk.

Het was de de strafuitvoeringsrechtbank die besliste om Lelièvre (even) vrij te laten. Dat ze dit deden is toch erg opmerkelijk. In Het Belang van Limburg staat te lezen dat de man nooit één keer zijn spijt of schuldinzicht heeft betoond. Hij heeft ook nooit een eurocent schadevergoeding betaald aan de getroffen gezinnen.

En toch zal Lelièvre binnen een drie jaar vrij door de straten mogen lopen. De kompaan van Marc Dutroux heeft ook een verblijfplaats waar hij naar toe gaat als hij niet in de gevangenis zit. Waar die verblijfplaats is wil niet kwijt uit veiligheidsoverwegingen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.