VTM

Is dit fake in 'Blind Getrouwd?: "Ik geloof geen snars van die poespas"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Voor de koppels van ‘Blind Getrouwd’ breekt er nu een belangrijke fase aan. Ze gaan samenwonen en hervatten hun dagelijkse leven.

Showbizzwatcher Jules Harnot is in Dag Allemaal erg had voor ‘ Blind Getrouwd’ en zijn kandidaten. Hij gelooft al niet in het concept.

“Een geheid kijkcijferkanon waarin alleenstaande dames en heren na een batterij ‘wetenschappelijke’ tests en screenings door relatiedeskundigen in het huwelijksbootje worden geduwd”, zegt hij. 

“Dat ik, alle hoogdravende praatjes van de matchmakers ten spijt, geen snars van die pseudowetenschappelijke poespas geloof, kan de pret niet drukken.

"Van de pot gerukt"
“Het blijft immers een van de pot gerukt idee om twee mensen die elkaar van haar noch pluimen kennen zo ver te krijgen dat ze pas na het jawoord én met zo’n miljoen kijkers als getuige mogen ontdekken welk vlees ze in de kuip hebben.”

Ramptoeristen
“Het format gebiedt immers dat de ontluikende liefde of de eerste barsten pas zichtbaar worden als de echtelieden met de dagelijkse realiteit en elkaars kleine kantjes geconfronteerd worden. Daar kijken we, stiekem hopend op enige trouble in paradise, als televisionele ramptoeristen elke keer weer reikhalzend naar uit.” 

Blind Date
“Omdat we onderhand weten dat het slim gemaakte en licht verslavende ‘ Blind Getrouwd’ minstens één stabiel en één wankel huwelijk zal opleveren. Voor de anderen zal er na dit ‘sociaal experiment’ niets anders op zitten dan zich op kosten van de zender uit de echt te laten scheiden en zich in te schrijven voor weer een nieuw datingprogramma. Zoals ‘Blind Date’.”