Koen Crucke doet pijnlijke vastelling over overleden Arne Decock
PMN
Koen Crucke doet pijnlijke vastelling over overleden Arne Decock
Foto: Photonews

Koen Crucke heeft afgelopen weekend toch even moeten slikken. Hij kreeg vreselijk nieuws te horen.

“Wordt u langzamerhand ook zo moe van alle verhalen die over Marc Coucke verschijnen, van alle interviews die hij geeft? De media krijgen er niet genoeg van. Coucke kan geen stap zetten of het wordt breed uitgesmeerd. Zelfs als Lukasz Teodorczyk in de wedstrijd tegen Moeskroen drie goals maakt, heet het dat dit de verdienste is van Coucke die de spits voor de wedstrijd had toegesproken. Nooit geweten dat de nieuwe voorzitter van Anderlecht ook Pools spreekt”, steekt Sys van wal in De Zondag.

"Woorden zijn er nu echt genoeg geweest, nu moet Coucke zwijgen"

“Veel van de massale belangstelling heeft natuurlijk ook te maken met de attitude van Coucke die zich graag wentelt onder de spotlights en kickt op aandacht. Al op zijn eerste persconferentie onderstreepte hij de nood aan modernisering. Heel tactvol was dat niet. Maar Coucke houdt niet van omwegen, hij zegt waar het op staat.”

“Goed doet hij er nu aan om uit de media te blijven en nu effectief werk te maken van een nieuw en ander beleid bij Anderlecht, in afwachting dat hij op 26 maart officieel als voorzitter wordt geïnstalleerd. Woorden zijn er nu echt genoeg geweest, nu moet Coucke zwijgen”, geeft Sys de nieuwe sterke man van paars-wit een goede raad mee.

“Coucke moet zich niet kritisch uitlaten over mercato”

Coucke en diens voorganger Roger Vanden Stock lijken wel tegenpolen. Sys vraagt zich dan ook af hoe de nieuwe voorzitter van Anderlecht de zaken straks zal aanpakken. “Hoe gaat de zakenman, door sommigen een wandelend woelwater genoemd, met zijn volkse aard overeind blijven in deze aristocratische burcht? Gaat hij, die een grote commerciële flair wordt toegedicht, echt het stof dat in sommige geledingen over de Brusselse vereniging hangt wegblazen? En welk concreet plan heeft hij daarvoor?”, klinkt het.

“Coucke kan zich best daarop concentreren en zich bijvoorbeeld niet kritisch uitlaten over de transferpolitiek die paars-wit tijdens de wintermercato voerde. Een pijnlijke uitschuiver was dat, ook voor Herman Van Holsbeeck, de door financiële beperking gegijzelde manager. Natuurlijk heeft die fouten gemaakt, wie niet, maar al te gemakkelijk wordt er nu op hem getrapt”, besluit Sys.

Meer nieuws

Meer nieuws

.