'Zoveel geld heeft André Hazes voor documentaire gekregen'
COS

André Hazes zien we vanaf 20 oktober op Videoland. Zijn vijfdelige documentaireserie 'Crossroads' gaat dan van start na twee jaar te zijn gevolgd door een cameraploeg.

Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, snapt niet dat ze zolang gewacht hebben om de documentaire uit te brengen. Een docusoap over André Hazes zou je volgens hem live of tenminste semi-live moeten uitzenden en niet maanden in de kast laten liggen.

"Dan is echt alles weer anders. Dat zie je ook aan het aantal afleveringen: 5. Dat is een raar aantal. Ik denk dat er materiaal is voor tien, maar dat er zoveel achterhaald is inmiddels", zegt Evert in de podcast 'Strikt Privé'. "Maar ik vind vijf wel een beetje mager voor een project dat zo omvangrijk is en waarin zoveel draaidagen zitten."

In de documentaire zullen we André in z'n moeilijkste periode zien, een met verslavingen en een burn-out. Of het volgens Evert wel verstandig is om zoiets met de wereld te delen? "Dan krijg je altijd een verklaring dat ze er andere mensen mee willen helpen, dat het therapeutisch kan zijn", zegt hij.

"Kijk, er wordt gewoon grof geld mee verdiend. Laat dat duidelijk zijn", weet Evert wel zeker. "Het zit niet voor niets niet op RTL4, maar op Videoland, waarvoor je moet betalen om het te kunnen zien. Het zal een lucratief contract zijn voor 'm." Hoeveel André eraan verdiend zou hebben? "Dat gaat wel tegen de 8 ton, denk ik."

Meer nieuws

Meer nieuws

.