Interview Nederlandse zangeres Daantje bracht Roxeanne Hazes tot tranen: “Dit is niet normaal”
WVDS

Daantje Lurks (57) deed in 2013 mee aan de Nederlandse tv-show ‘Bloed, zweet en tranen’. Een muziekprogramma waarin men op zoek gaat naar een nieuwe volkszanger of -zangeres. Daantje schopte het tot in de finale. 

Tijdens haar deelname aan 'Bloed, zweet en tranen', zaten ook een heel jonge André Hazes en Roxeanne in de jury. Wij vroegen Daantje hoe de kinderen van André Hazes senior op haar overkwamen. 

Hoe is jouw liefde voor André Hazes senior ontstaan?

Mijn ouders hadden een café en daar stond ik van mijn negen jaar al te zingen. En mijn vader was altijd al gek van André Hazes.  En dan groei je daarmee op. Hazes zit gewoon in mijn hart. Wat hij met zijn stem kon doen, dat is werelds. Iedereen kan zich erin vinden.

Een piepjonge André Hazes junior en Roxeanne zaten in de jury van het programma. Hoe waren zij als persoon?

Twee schatten. Roxeanne had tranen in haar ogen toen ik de eerste keer moest optreden. En ze zei vanuit haar hart: “Dit is niet normaal”. 

En André Jr. is een wilde jonge jongen. We hebben alle twee in Vinkeveen gewoond en dan kwam ik hem al wel eens tegen in de winkel of supermarkt en dan vloog die om mijn nek “Daantje!”, riep hij dan. Hij is een echte schat. 

Als fan van Hazes, wat vind jij van André Hazes jr. als zanger? Doet hij zijn vaders naam eer aan?

Sommige nummers wel, andere nummers niet, vind ik persoonlijk. Zoals het lied ‘hé ouwe’, raakt me tot in mijn diepste, want ik heb ook mijn vader verloren. Maar het nummer van ‘Leef’ met Ga a a a, dat vind ik helemaal niets. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.