Dan Karaty na eerlijke bekentenis over alcoholverslaving: "Meest vernederende dat ik ooit heb meegemaakt"
COS
Dan Karaty na eerlijke bekentenis over alcoholverslaving: "Meest vernederende dat ik ooit heb meegemaakt"
Foto: VTM

Dan Karaty kennen we in Nederland en België als jurylid uit verschillende talentenjachten. De Amerikaanse danser en choreograaf was te zien in programma's als 'Holland's Got Talent', 'Belgium's Got Talent' en 'So You Think You Can Dance'.

Dan Karaty deed eind 2021 een schokkende bekentenis. De choreograaf en danser vertelde openhartig over zijn alcoholprobleem. Daar worstelde Dan 25 jaar lang mee. Dan besloot zelf om zijn alcoholverslaving aan te pakken

Hij checkte zichzelf in in een afkickkliniek. "Het voelde alsof ik naar de gevangenis ging. Ik moest me uitkleden en werd gefouilleerd", citeert Weekend hem in de podcast 'Wat Kan Er Nou Gebeuren?'.

"Het was zo erg dat ik dacht: mijn leven is voorbij. Ik wist dat ik het nodig had en ik wilde het doen voor mijn vrouw en kinderen, maar ik dacht dat ik nooit meer plezier zou hebben."

"Het uitkleden en fouilleren was het meest vernederende dat ik ooit heb meegemaakt, maar ik bleef mezelf eraan herinneren dat ik het aan mezelf te wijten had dat ik daar zat." Intussen is Dan al bijna 2 jaar nuchter. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.