Weerman Bram Verbruggen houdt ons in spanning: Misschien veel sneeuw op komst
LHX
Weerman Bram Verbruggen houdt ons in spanning: Misschien veel sneeuw op komst
Foto: VRT 1

Na enkele erg koude dagen is het alweer aan het dooien. Betekent dat dat de winter voorbij is? Niet noodzakelijk, zo blijkt.

Net als gisteren wordt vandaag een grijze dag. Het kan af en toe druppelen, maar er zijn ook lange droge periodes. Het blijft ook verder dooien met temperaturen tussen 4 en 6 gtaden.

"Ook zondag start nog grijs, maar in de loop van de dag zouden de wolken moeten beginnen breken", kondigt Bram Verbruggen aan op Radio2. "Verwacht geen heel mooie opklaringen met stralende zon, er zullen nog wolkenvelden zijn. Maar dus af en toe wat zon en ook kans op een paar buien, bij een graad op vijf."

Maandag krijgen we veel meer buien. Of dat buien van regen of van smeltende sneeuw worden, is moeilijk te voorspellen. Het wordt namelijk zo'n 2 à 3 graden. 

"Dinsdag is een dag om naar uit te kijken: droog en zonnig weer", aldus Bram. "Wel wat kouder opnieuw, maar één graad."

Vanaf woensdag beginnen de modelberekeningen uit elkaar te lopen en is het dus erg moeilijk om iets met zekerheid te voorspellen. Het zou volgens Bram echter wel eens kunnen dat we een pak sneeuw krijgen. 

"Ik durf er nog niet zoveel over te zeggen, maar de meeste weermodellen berekenen toch wel wat sneeuw voor woensdag. Maar het zou nog alle richtingen uit kunnen gaan", benadrukt hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.