Weerman Bram Verbruggen heeft blij nieuws: "Kijken we echt naar uit"
LHX
Weerman Bram Verbruggen heeft blij nieuws: "Kijken we echt naar uit"
Foto: Photonews

Echt winter is het nog niet geweest. Daar komt binnenkort verandering in.

De voorbije maand zijn de temperaturen opvallend zacht geweest. Het ziet ernaar uit dat er nu tóch een echte winter op komst is.

In de loop van vandaag wordt het immers kouder, laat weerman Bram Verbruggen weten op Radio2. Dat komt doordat de wind uit het noorden tot noordoosten komt. "Een goed voelbare, kille wind."

Het wordt opnieuw een grijze dag met soms wat gemiezer, maar morgen blijft het de hele dag droog. Wel nog steeds met veel wolken, én opnieuw lagere temperaturen.

"De maximumtemperatuur ligt dan rond 1 of misschien 2 graden. Dus dat gaan we echt wel voelen", aldus Bram.

Maandag, dinsdag en woensdag komt het koude winterweer pas écht op gang. 's Nachts liggen de minima een eind onder het vriespunt.

"Min 5, min 6, op sommige plaatsen min 7... Dus het gaat echt wel stevig vriezen 's nachts. Overdag komen de maxima niet veel hoger dan het vriespunt op veel dagen: min 2 tot plus 1."

Toch is hij tevreden met de vooruitzichten. "Er is één groot verschil, en daar kijken we echt naar uit: de zon" kondigt hij aan. "Maandag gaat de zon er beginnen door komen, en zeker op dinsdag en woensdag. Dat zijn koude maar zonnige winterdagen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.