Sabine Hagedoren waarschuwt voor sterke daling temperatuur: "Misschien zelfs een sneeuwvlok"
LHX
Sabine Hagedoren waarschuwt voor sterke daling temperatuur: "Misschien zelfs een sneeuwvlok"
Foto: VRT1

Na een natte winter kunnen we op dit moment eindelijk genieten van de zon en warmere temperaturen. Die blijven echter niet duren.

Vandaag kunnen de temperaturen stijgen tot maar liefst 18 graden. "Wat ochtendgrijs, rustig weer, en in de loop van de dag wordt het opnieuw genieten van die zonnige momenten", zegt Sabine Hagedoren op Radio2. 

Donderdag zitten we dan weer tussen twee hogedrukgebieden in, met meer wolken als resultaat. "We starten nog met redelijk veel zon, maar in de loop van de dag, vooral over het noorden, wordt het dan wat grijzer. Maar we houden nog die temperaturen, tot 17 graden in het zuiden van het land en 15 à 16 in het centrum."

"Vrijdag komt een depressie zich moeien met het weer, en dat geeft ons in de loop van de dag meer wolken. 's Ochtends droog, ochtendgrijs, met vooral ten zuiden van Samber en Maas opklaringen. En dan komen er vrij veel wolken."

Daar komt ook neerslag bij kijken. Die duikt op in de latere namiddag aan de kust, en dan 's avonds en 's nachts volgt de rest van het land.

In het weekend komen we in polaire zeelucht terecht, die zorgt voor wisselvallig weer. "Dan krijgen we een heel andere kant van maart te zien: de maartse buien", aldus Sabine. "Daar kan misschien een winters tintje aan zitten voor de Ardennen. Wat smeltende sneeuw, afhankelijk van het tijdstip misschien zelfs een sneeuwvlok."

Het wordt ook beduidend frisser, met op zondag maxima tussen 3 en 9 graden. Probeer dus vandaag zeker nog wat van de zon te genieten!

Meer nieuws

Meer nieuws

.