Sabine Hagedoren voorspelt droog weer en zon, maar de pret is van korte duur
LHX
Sabine Hagedoren voorspelt droog weer en zon, maar de pret is van korte duur
Foto: VRT MAX

Vandaag geraakt er een uitloper van het hogedrukgebied van de Azoren tot bij ons. De stijgende luchtdruk zorgt voor aangenaam weer.

Het wordt vandaag droog en zonnig, zegt Sabine Hagedoren op Radio2. "Eerst in het westen en het noordwesten van het land, daarna in het centrum en dan ook uiteindelijk in het oosten en zuidoosten, maar dat duurt wat langer." De temperaturen liggen rond de 8 à 9 graden.

Vannacht krijgen we brede opklaringen. Het wordt rustig, maar wel koud: we krijgen temperaturen rond en onder het vriespunt en in de Ardennen is er kans op aanvriezende mist.

Woensdag is de droogste dag, maar met momenten wordt het wel redelijk bewolkt. Het wordt ook iets zachter, tot zo'n 10 of 11 graden. 

"Ook donderdag halen we nog die 10 of 11 graden, met redelijk wat wolken en in het oosten tijdelijk nog opklaringen. Misschien is het nog droog tot 's avonds, maar dan komt er een storing die in Vlaanderen licht gedruppel geeft."

"En dan zijn we eigenlijk vertrokken voor de rest van de week", klinkt het. Die wordt licht wisselvallig. "Af en toe kan er al eens wat regen vallen of een bui, maar tussendoor ook al eens een opklaring. De temperaturen zijn redelijk normaal voor de tijd van het jaar, rond de 8 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.