Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over het weer in de krokusvakantie
LHX
Sabine Hagedoren heeft goed nieuws over het weer in de krokusvakantie
Foto: VRT MAX

Als er één woord is dat het weer deze week samenvat, is dat 'regen'. Gelukkig ziet de krokusvakantie er iets beter uit.

Net als gisteren zal er vandaag heel wat regen vallen. "Alweer een regendag", laat Sabine Hagedoren weten op Radio2. 

"Temperaturen van 9 tot 13 graden, dus we komen wel in zachte lucht terecht", zegt ze ook. "'s Morgens nog weinig wind, maar in de loop van de dag gaat die wind aantrekken, met kans op rukwinden tot 65 kilometer per uur."

Ook vannacht krijgen we buien en periodes van regen. "Als je de neerslag van vandaag optelt bij die van vannacht, zit je aan 15 tot 20, misschien 25 liter water per vierkante meter op 24 uur tijd. Dat is echt wel veel."

Vrijdag wordt eveneens nat: na de middag krijgen we buien. "We zien een paar gaatjes na de middag, maar het gaat niet al te veel voorstellen." 

Zaterdag blijft het grotendeels droog, maar zaterdagnacht en zondag zal er wel weer wat regen vallen. Gelukkig is er beterschap in zicht.

Volgende week, tijdens de krokusvakantie, zien de voorspellingen er namelijk beter uit: het zal droger blijven. "Er kan links of rechts al eens een bui vallen, maar afwisselend zon en wolken."

Het wordt wel een beetje frisser, een graad of 9. "Woensdag zou er meer zon komen en zou het ook droog blijven, bij 8 graden. Dat wordt de mooiste dag in het rijtje."

Meer nieuws

Meer nieuws

.