Profiteer van de laatste zon: "We komen ineens terecht in heel ander weer"
LHX
Profiteer van de laatste zon: "We komen ineens terecht in heel ander weer"
Foto: VRT 1

We hebben al enkele prachtige lentedagen achter de rug. De rest van deze week wordt helaas minder aangenaam.

Vandaag hebben we een grijze start, met op veel plaatsen nevel en mist en lage wolken in het noordwesten. Die bewolking trekt voor de middag verder het land in, vertelt weerman Bram Verbruggen op Radio2. 

"Het gaat wel droog blijven, maar het gaat dus in de loop van de voormiddag bewolkter worden, met nog maar af en toe een beetje ruimte voor de zon. De wind draait naar het noordwesten, dus het wordt minder zacht dan gisteren. Maar we mogen denk ik niet klagen, met 15 tot 16 graden. Aan zee wordt het wel maar 12 graden, dus ietsje frisser."

Morgen begint erg bewolkt, en voor de middag begint het aan zee te regenen. Die regen trekt heel traag door naar het oosten. Eenmaal het ergens begint te regenen, kan het dus lang blijven duren. De temperaturen zijn wel nog steeds aan de zachte kant: 13 à 14 graden.

"Wanneer die regen gepasseerd is, komen we ineens terecht in heel ander weer", aldus Bram. "Het gaat dit weekend veel frisser worden, met veel wind en ook op en top wisselvallig weer."

"Dat wil zeggen: op zaterdag heel wat maartse buien. Regen, hagel, onweer, in de Ardennen kan er wat sneeuw vallen... We gaan naar 8 of 9 graden in Vlaanderen. Ook zondag buien, wind en maar een graad of 10."

Meer nieuws

Meer nieuws

.