Na een wisselvallig weekend: "Dan ziet het er beter uit"
LHX
Na een wisselvallig weekend: "Dan ziet het er beter uit"
Foto: VRT

De lente is al even in het land geweest, maar daar valt dit weekend weinig van te merken. Op Radio2 vertelt Sabine Hagedoren wat we kunnen verwachten.

Het wordt een erg wisselvallig weekend met typische voorjaarsbuien, voorspelt Sabine Hagedoren. "Vandaag krijgen we buien van regen. Daar kan wat korrelhagel tussen zitten, misschien zelfs wat smeltende sneeuw op de Ardense toppen. Af en toe mogelijk ook een donderslag."

Het wordt ook een pak frisser dan de voorbije dagen. "10 graden gaan we niet meer halen, hooguit 8 of 9 graden. Met een ongezellige wind erbij: het gaat vrij krachtig waaien uit het westen tot noordwesten. Aan zee een krachtige wind, en vooral tijdens die buien soms rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur."

Zondag brengt weinig beterschap. Het wisselvallige weer blijft duren. "In de loop van de dag alweer die typische maartse buien, grillig weer en die strakke wind. Temperaturen tot hooguit tien graden, meer niet."

Gelukkig blijft het niet duren. "Begin volgende week ziet het er wel beter uit", aldus Sabine. "Maandag, dinsdag en woensdag blijft het droog en krijgen we af en toe een streep zon."

Meer nieuws

Meer nieuws

.