KMI waarschuwt iedereen met code geel: “Wees waakzaam”
PMN
KMI waarschuwt iedereen met code geel: “Wees waakzaam”
Foto: Photo News

We zijn overgeschakeld naar een heel ander weertype. De vele regen van de voorbije weken zijn we nu weer even kwijt.

De winter is nu écht begonnen. We staan aan het begin van een ijskoude week. Het KMI waarschuwt dan ook met code geel voor gladheid.

“Er wordt lokale gladheid op de grond verwacht. Deze situatie maakt het voetgangers en fietsers moeilijk. Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Wees waakzaam”, klinkt het bij KMI.

Vandaag krijgen we een vriesdag Maandag met maxima van 0 graden aan zee en -5 graden op de plateaus in de Oostkantons. Verder is het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt met in de loop van de dag kans op een lokaal sneeuwbuitje. 

Naar de avond toe zouden de eerste opklaringen moeten verschijnen vanaf het noorden. De wind is nog altijd matig en aan zee vrij krachtig uit noordoost wat het koudegevoel nog versterkt.

Morgen wordt een zonnige ijsdag. De maxima liggen rond -4 of -5 graden in de Hoge Venen, rond -1 of -2 graden in het centrum en rond -1 of 0 graden aan zee. De wind waait matig (aan zee matig tot vrij krachtig) uit noordoost of oostnoordoost, waardoor het nog enkele graden kouder aanvoelt. Tijdens de nacht zakt de temperatuur verder in Vlaanderen tot -5 graden.

Woensdag is het opnieuw zonnig, maar koud. De maxima liggen tussen -2 en +2 graden. De wind waait meestal matig uit het noordoosten tot het oosten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.