Is dit het begin van de lente? KMI heeft heel goed nieuws
PMN
Is dit het begin van de lente? KMI heeft heel goed nieuws
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Het was gisteren een wisselvallige dag. Staat ons vandaag dat ook te wachten?

Vandaag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met nog enkele plaatselijke buien. In de namiddag neemt de bewolking toe en 's avonds bereikt een regenzone ons land vanuit Frankrijk. 

Tijdens de nacht kan er vrij veel neerslag vallen. De maxima schommelen tussen 5 en 9 graden bij een matige zuidenwind, draaiend naar zuidoost tot oost.

Maandag
Morgen regent het nog steeds, zeker in de voormiddag. In de namiddag verzwakt de regenzone en valt er vooral nog regen ten noorden van Samber en Maas. Het wordt wat zachter met maxima tussen 7 en 10 graden. De wind is matig en draait naar noordoost. Aan de kust wordt hij vrij krachtig.

Dinsdag
Dinsdag is het overwegend droog met vooral in Vlaanderen opklaringen. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het vrij bewolkt met kans op wat lokale motregen of lichte regen. De wind waait matig uit noord tot noordoost. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden.

Lange termijn
Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Dat ziet er niet slecht uit. Tijdens het eerste weekend van maart lijkt de kans op neerslag aan te houden. 

Daarna zou het droger en zachter worden met soms zon. De maxima klimmen geleidelijk richting 15 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.