Het ziet er de komende tijd niet zo slecht uit: Dit weer staat ons de komende twee weken te wachten
PMN
Het ziet er de komende tijd niet zo slecht uit: Dit weer staat ons de komende twee weken te wachten
Foto: Pixabay

Er viel gisteren, zoals verwacht, heel wat sneeuw. Wat voor weer krijgen we vandaag?

Vandaag, op het einde van de voormiddag, verlaat de laatste sneeuw ons land via het zuidoosten. Het wordt op de meeste plaatsen droog met mooie zonnige periodes. Enkele (winterse) buien, afkomstig van de Noordzee schuiven over het noordwesten van het land. 

De maxima schommelen rond -4 graden op de Hoge Venen, +2 graden in het centrum en +4 graden in het noordwesten en aan de kust bij een zwakke tot matige wind uit noordwestelijke richtingen.

Morgen begint de dag met verspreide aanvriezende mist in Hoog-België en meer plaatselijk ten noorden van Samber en Maas, waar het al zonnig zal zijn. In de loop van de ochtend trekt een zwakke buienlijn van west naar oost over het land met wat winterse neerslag, vooral in de noordoostelijke helft van het land. Aan de achterzijde verschijnen er opnieuw brede opklaringen vanuit het westen. In de Ardennen kunnen de lage wolken de hele dag echter blijven hangen.

De maxima schommelen tussen -4 en -1 graad in de Ardennen en tussen 0 en +4 graden in Vlaanderen. De wind is meestal zwak en matig aan zee uit zuidwest tot west in Vlaanderen en uit west tot noordwest op de hoogten.

Zaterdag is het rustig, droog en zonnig met een groot deel van de dag wat hoge bewolking. Op het einde van de dag verschijnen er ook middelhoge wolkenvelden in het westen van het land. 

De maxima schommelen rond -2 of -3 graden in de Ardennen, 0 of +1 graad in het centrum en +3 graden aan zee. De wind is zwak in de Ardennen en matig elders, uit zuidwest, geleidelijk krimpend naar zuid.

Het KMI blikt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Dat ziet er niet zo slecht uit. Aanhoudend vrij zacht met beperkte neerslagkansen. Geen nachtvorst in Vlaanderen. De wind neemt ook in kracht af.

Meer nieuws

Meer nieuws

.