Het weer verandert nu snel: ‘Winterse neerslag in de Ardennen en later ook daar in het land’
PMN
Het weer verandert nu snel: ‘Winterse neerslag in de Ardennen en later ook daar in het land’
Foto: Pixabay (archieffoto)

Het was gisteren een bewolkte dag. Krijgen we vandaag opnieuw wat meer de zon te zien?

Vandaag blijft het overwegend droog. Lage wolken domineren nog steeds het weerbeeld, maar enkele opklaringen in de noordelijke landshelft zijn niet uitgesloten. 

De maxima schommelen van 7 graden in de Hoge Ardennen tot 11 of hier en daar 12 graden in Laag- en Midden-België.  Er waait een matige en later overdag soms een vrij krachtige zuidwestenwind met geleidelijk rukwinden van 50 tot 60 km/u.

Morgen verwachten we veel wolken en bij tussenpozen wat lichte regen of motregen. De maxima schommelen tussen 5 à 6 graden in de Hoge Ardennen, 11 graden in het centrum en 12 graden over het westen. De westzuidwestenwind wakkert aan tot meestal vrij krachtig en aan de kust tot krachtig of zeer krachtig. Rukwinden tussen 60 en 80 km/u zijn mogelijk.

Ook woensdag krijgen we veel wolken met flink wat regen. Woensdagnacht wordt het vervolgens droger in Vlaanderen. De maxima, die reeds woensdagochtend worden genoteerd, liggen tussen 7 graden in de Ardennen en 10 à 11 graden in de lager gelegen gebieden.

Het KMI kijkt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Het wordt kouder met in het centrum maxima rond 4 à 5 graden. In vele streken verwachten we nachtvorst. Er valt vooral in de Ardennen winterse neerslag en mogelijk soms ook in de lager gelegen gebieden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.