"Het blijft maar regenen en volgende week komt er nog wat anders"

De storm raast vandaag over ons land. Ook de komende dagen zijn we nog niet van de wind en de regen af, zo weet weerman Frank Deboosere te vertellen.

"We noteerden vandaag uitschieters tot bijna 110 kilometer per uur", zegt Deboosere op Radio 2. "Vanavond komen we eerst in een periode met nog meer buien die van west naar oost over ons land trekken. Na middernacht zal het in Vlaanderen grotendeels droog zijn en komen er extra opklaringen. De minima liggen rond 4 tot 6 graden."

"Vrijdag begint droog met wat zon, maar na de middag worden we getrakteerd op een nieuwe buienlijn vanuit het westen. Er staat veel wind, met temperaturen rond 10 graden. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er veel regen. Zaterdag is een dag met weer veel neerslag, enkel de kust zal het iets droger hebben."

"Zondag is de betere dag van het weekend, dan blijft het zeker na de middag grotendeels droog. Volgende week krijgen we meer van dat wisselvallige kwakkelweer en bovendien gaat de temperatuur nog eens zakken tot 6 graden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.