Een lichtpuntje in een grijze week: Dit wordt de zonnigste dag
LHX
Een lichtpuntje in een grijze week: Dit wordt de zonnigste dag
Foto: VRT1

Gisteren was het een grijze dag, en dezelfde trend zet zich vandaag verder. "Grijs blijft de hoofdkleur van de rest van de week", zegt Sabine Hagedoren op Radio2.

Tussen al dat grijs is er af en toe een opklaring te zien. Deze namiddag, bijvoorbeeld, al worden die opklaringen steeds afgewisseld met wolkenvelden.

Vannacht en morgenochtend verwelkomen we een regenzone, maar die trekt redelijk snel het land over: in de loop van de ochtend wordt het al droog. Dan krijgen we opnieuw zonnige momenten. 

"Dus donderdagnamiddag wordt de mooiste in het rijtje", aldus Sabine Hagedoren. "Wel koeler, met temperaturen rond de 8 graden."

Vrijdag, zaterdag en zondag krijgen we een vochtige zeelucht. Veel bewolking, maar weinig neerslag. "Er kan af en toe eens een druppel vallen, maar veel stelt het niet voor. Het wordt opnieuw zachter. 10, en in het weekend 11 graden."

Ook het begin van volgende week ziet er hetzelfde uit. "Maandag en dinsdag redelijk veel wolken. Meestal droog, met af en toe misschien eens een verloren druppel."

Meer nieuws

Meer nieuws

.