Dit weer kunnen we de komende dagen verwachten: "Af en toe genieten"
LHX
Dit weer kunnen we de komende dagen verwachten: "Af en toe genieten"
Foto: VRT1

Sneeuw en zon, het is de ideale winterse combo. Helaas blijft het niet duren.

Vandaag krijgen we min of meer hetzelfde weer als gisteren, vertelt Sabine Hagedoren op Radio2. "Dezelfde temperaturen, de zon die erdoor komt. 's Nachts gaan we naar negatieve temperaturen overal, van min 1 graad aan zee tot min 6 graden in het oosten van het land."

Zondag komt er echter een einde aan het winterse weer en kunnen we weer veel wolken, veel wind en regen verwachten. "Er is een zwakke storing die over het land trekt, en die eerste neerslag kan nog wel een winters tintje hebben. Misschien wat smeltende sneeuw of aanvriezende regen. Maar veel neerslag gaat er niet vallen."

De temperaturen gaan weer boven het vriespunt, wat betekent dat de dooi zich gaat inzetten. "Van 2 graden in de Hoge Venen, 7 graden in Brussel tot 9 graden in de kuststreek. Samen met die hogere temperaturen is er ook veel wind."

Ook volgende week krijgen we die hoge temperaturen, met op maandag eerst regen. "Samen met de regen is er ook veel wind. Het gaat vrij krachtig tot krachtig waaien, met soms rukwinden tot 70 of 80 kilometer per uur."

In de loop van de dag komen er wel opklaringen, die breder en breder worden. Dus het wordt opnieuw redelijk zonnig. 

Dinsdag en woensdag krijgen we eveneens een opeenvolging van zon, wolken en regen. "Dus het is echt wel een komen en gaan, en af en toe genieten van wat zonnige momenten", klinkt het.

Meer nieuws

Meer nieuws

.