De ijskoude temperaturen al beu? Er is verandering op komst
LHX
De ijskoude temperaturen al beu? Er is verandering op komst
Foto: Pixabay

We hebben er lang op moeten wachten, maar de vrieskou heeft ons land dan toch bereikt. De vraag is hoe lang die blijft duren.

Net als de voorbije dagen begint vandaag alweer ijskoud. De maxima liggen rond het vriespunt. In de late namiddag en avond komen er in het noorden en in de kuststreek wel meer wolken opzetten, meldt Sabine Hagedoren op Radio2.

Uit die wolken zou vannacht wat lichte sneeuw of regen kunnen vallen. Sabine raadt aan om goed op te letten op de baan. "Als die op bevroren grond valt, kan dat natuurlijk gladde plekken geven", waarschuwt ze. 

Vrijdagochtend is het bovendien oppassen voor aanvriezende mist. De rest van de dag wordt grijs, maar waarschijnlijk ook droog. De temperaturen stijgen wel voelbaar: het wordt een graad of 4 in het grootste deel van het land.

Ook in het weekend en volgende week kunnen we dergelijke temperaturen verwachten. "Zaterdag redelijk wat wolken en een storing die nadert, dus zondag en maandag wordt het wat wisselvalliger."

"De kans op neerslag wordt groter, met zondag in het noorden van het land kans op winterse neerslag. Vooral zondagnacht mogen we winterse buien verwachten."

Meer nieuws

Meer nieuws

.