Walter Grootaers niet enthousiast over Big Brother: “Dat is een zwakte gebleken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Big Brother is al enkele weken op tv te zien. De bedenkers hebben het experiment in een nieuw jasje gestoken. Walter Grootaers was lang hét boegbeeld van Big Brother in Vlaanderen. Dus vonden wij het tijd om zijn mening eens te vragen. 

Heb je zelf al naar Big Brother gekeken en volg je het momenteel?
“Ik heb in het begin een paar keer gekeken, maar ik ben ondertussen het programma niet meer aan het volgen. Zelf dacht ik vooraf dat de mix van Nederlandse en Vlaamse deelnemers een sterkte zou kunnen zijn, maar dat is een zwakte gebleken.”

Hoe ervaar je deze nieuwe versie van Big Brother?
“Voor mij zit er net iets te weinig deugnieterij in. Ik mis ook voor een stuk de humor in de aanpak. In het algemeen mist het programma een pak spankracht.” 

“Ik denk dat er voornamelijk te weinig sterke persoonlijkheden zijn gekozen om er een sterke Big Brother mee te maken. Er zijn er wel, maar te weinig. Deze versie is echt niet mijn ding. Er zijn andere programma’s die leuker zijn om naar te kijken.” 

Je hebt zelf Big Brother zeven keer gepresenteerd. Geraldine Kemper en Peter Van de Veire zijn nu het presentatieduo. Hoe doen zij het volgens jou?
“Daar heb ik totaal geen klachten over. Ik heb niets aan te merken op de presentatie. Peter doet dat goed en het is een sterk duo.”

Tenslotte een vraag over het Big Brother lied. Met ‘Leef’ hadden jullie destijds een heel groot succes te pakken. Iedereen kende het en zong het mee. Het nieuwe lied komt totaal niet uit de verf. Hoe kijk je daar naar als zanger?
“Ik heb speciaal nog eens apart naar het huidige Big Brother lied geluisterd en dat is een slag in het water. Het lied heeft totaal niets met Big Brother te maken.” 

“Het lied mist eigenlijk alles: een sterk refrein, een goed ritme en herkenbaarheid. De Big Brother deelnemers maken natuurlijk het programma, maar een Big Brother lied dat iedereen kent en leuk vindt, draagt wel bij tot het succes, daar ben ik van overtuigd. Het gebrek aan een goed lied is bij het huidige experiment een zeer spijtige zaak, een gemiste kans.”