Kat Kerkhofs doorbreekt taboe: “De littekens zijn nu deel van mij”

door: COS
Kat Kerkhofs
Afbeelding bron: Photonews

Kat Kerkhofs vertelde in het verleden al openhartig over haar borstverkleining. Op Instagram plaatste ze onlangs een erg sterk betoog.

Kat Kerkhofs onderging op haar negentiende een borstverkleining. Daar is ze nog steeds enorm blij mee. “Ik schaam me ook niet meer over mijn operatie, die littekens zijn nu deel van mij”, schrijft Kat op Instagram.

“Er is niks mis met je mooi te voelen door je borsten, welke grootte ook, en ze soms te willen showen. Het is vooral ook écht niet onze verantwoordelijkheid hoe andere mensen daarop reageren, iedereen staat in voor zijn eigen gedrag.”

Kat wil met haar bericht vooral anderen een hart onder de riem steken. “Schaam je niet, wees niet heel de tijd zelfbewust door wat anderen van je vinden of hoe ze naar je kijken. Lach er even hard mee als ik hier doe.”

“En voor iedereen die het nog steeds niet doorheeft; het is ondertussen 2021 dus this is getting boring: bodyshamen is voor losers, en al helemaal als je het vanachter je computer doet”, aldus Kat Kerkhofs.

Lees het volledige verhaal hieronder: