Familie Martine Jonckheere klapt uit de biecht over 'Familie'-ontslag: "Zij zijn heel kwaad geworden"
COS
Martine Jonckheere klapt uit de biecht over 'Familie'-ontslag: "Zij zijn heel kwaad geworden"
Foto: VTM

Martine Jonckheere moest enkele maanden geleden weer vertrekken bij 'Familie'. Deze keer ging het om een definitief afscheid: Marie-Rose kwam om in een woningbrand.

Martine Jonckheere was in 1998 al eens verdwenen uit de reeks. In 2015 kwam er een pijnlijk ontslag, maar in 2018 mocht ze weer aantreden in de langstlopende Vlaamse soap. Na enige tijd in de gevangenis keerde Marie-Rose in het voorjaar van 2021 terug. Een jaar later was het sprookje helemaal voorbij.

De actrice rook al onraad toen ze begin september met haar echtgenoot Filip in Lint verwacht werd om verhaallijnen op lange termijn te bespreken. Haar voorgevoel klopte, want ze kreeg er samen met vier collega's te horen dat ze zouden verdwijnen uit 'Familie'.

"Anderen die die dag ook ontslagen zijn, zijn heel kwaad geworden", verklapt Martine in Dag Allemaal. "We waren met vijf: Gunther Levi, Ludo Hellinx, Hilde Van haesendonck, An­drea Croonenberghs en ik. Martine moest de producers zelfs gaan troosten, toen ze zag hoe aangedaan ze waren.

"Ik heb hen gezegd dat ik het hen niet kwalijk nam. Want VTM had die beslissing genomen, zij zijn de klant, en de klant is koning", zegt Martine, die samen met Gunther verhaal ging halen bij drie VTM-bazen. Die ontkenden dat het om verjonging of meer multiculturaliteit ging.

Meer nieuws

Meer nieuws

.