Jaak Van Assche krijgt slecht nieuws van 'Familie'-makers
COS
Jaak Van Assche krijgt slecht nieuws van 'Familie'-makers
Foto: VTM

Al sinds 2016 is Jaak Van Assche in 'Familie' te zien als Alfons Coppens, de vader van Benny. Zijn personage zorgde dit jaar voor de introductie van Karin, gespeeld door Loes Van den Heuvel.

Jaak Van Assche en Loes Van den Heuvel kenden elkaar natuurlijk al uit 'FC De Kampioenen'. Daar lukte het Fernand niet om Carmen te versieren, in 'Familie' wel. Alfons wil zelfs bij zijn thuisverpleegster Karin gaan wonen.

Het zou weleens kunnen betekenen dat we afscheid nemen van Jaaks personage. De 'Familie'-makers maakten recent al een opvallende beslissing over het personage Alfons. "Ik merk dat ik minder draaidagen heb dan vroeger, soms zelfs maar één per week", betreurt Jaak in Dag Allemaal.

Jaak doet zijn job heel graag. "Op die manier blijf ik in contact met de sector, want je valt zo vlug uit de boot. Als het aan mij ligt, ga ik nog lang door, want ik wil onder de mensen blijven komen." Bij 'Familie' blijft Jaak ook in contact met jonge acteurs. "Da's onbetaalbaar", zegt hij.

Of we echt afscheid zullen nemen van Jaak als Alfons, weet de acteur zelf ook niet. "Misschien is dit gewoon een dwaalspoor. Het wil niet zeggen dat de scenarioschrijvers dit gaan blijven volgen", klinkt het hoopvol.

Meer nieuws

Meer nieuws

.