Zita Wauters trekt haar conclusie: “Doe ik nu wel bij mijn borsten als ik ga douchen”
PMN
Zita Wauters trekt haar conclusie: “Doe ik nu wel bij mijn borsten als ik ga douchen”
Foto: Instagram @zitawauters

Acht bekende vrouwen willen de aandacht vestigen op borstkanker. Ze doen dat door uit de kleren te gaan tijdens een stripact. Ze doen dat op zaterdag 26 maart in het Kursaal in Oostende.

Onder meer Zita Wauters gaat uit de kleren. “Ik heb niet lang moeten twijfelen”, legt de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser uit aan Het Laatste Nieuws. “Ik heb het vorig jaar ook al gezien en ik vond het heel mooi.”

Naast Zita zal onder meer ook Fien Germijns en Julie Vermeire uit de kleren gaan. “We zijn een heel toffe bende vrouwen”, merkt Zita op. “Door dit project zijn we allemaal naar elkaar toegegroeid.”

Borsten

Ze hebben ook met verschillende mensen gesprekken gevoerd, met zowel vrouwen die het gehad hebben als professionals. “Ik heb op een nieuwe manier naar mijn lichaam leren kijken”, gaat Zita verder.

“Je kan ook vrouw zijn zonder borsten, dat inzicht had ik niet. Vrouw zijn is veel meer dan schoon borsten hebben. Je kan ook vrouw zijn zonder dat. Ik was daar echt door geëmotioneerd.”

“Je moet ook je borsten leren kennen, dat je een verandering kan opmerken. Als ik nu ga douchen en voor de spiegel sta, dan kijk ik eens. En dan zeg ik: ‘oké, alles ziet er nog goed uit en hopen dat het zo blijft’.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.