Eurovisiesongfestival Zangeres Loredana bijt de spits af in ‘Eurosong 2023’: “Daarom moet je zeker kijken”
WVDS

Zangeres Loredana heeft zich met twee steengoede nummers kandidaat gesteld voor ‘Eurosong 2023’. In de uitzending van 9 januari gaan we meer over haar inzending te weten komen. Showbizz24 kon haar alvast enkele vragen vooraf stellen.

Waarom doe je mee aan ‘Eurosong 2023’?

We hebben in 2014 meegedaan en hebben daarna de zomerhit gepakt met 2Fabiola. Ik heb daar eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan. Het is ook een heel leuk platform voor artiesten om weer nieuwe nummers te kunnen brengen.

Zowel ‘Dream In Colours’ als ‘You Lift Me Up’ hebben een echte Eurovision geluid, was dat een bewuste keuze?

Ik heb twee verschillende nummers ingestuurd. ‘Dream in Colors’ heeft meer een poppy-vibe en in ‘You Lift Me Up’ hebben we iets meer power gestoken. Maar beide nummer passen echt op een ‘Eurovision’ podium, daar hebben we bewust voor gekozen. 

Wil je ook een boodschap overbrengen met je nummers?

Een van mijn nummers is een lovesong en in het andere nummer zit ook een boodschap. In de uitzending van 9 januari zal ik de kijkers uitleggen waarover de nummers gaan en hoe ik ertoe gekomen ben. Zeker kijken dus.

Heb je al veel reacties opgevangen?

Nog niemand heeft de nummers volledig gehoord, dus is het in feite afwachten tot maandag wat ze van mijn nummers vinden. Ik ben wel heel benieuwd.

Waarom gaan ‘Eurosong’-fans op jouw nummer stemmen denk je?

Ik vind het heel moeilijk om te zeggen ‘daarom gaan mensen op mij stemmen’. De nummers zowel van mezelf als van de andere kandidaten zijn zo verschillend. Het zal echt van de smaak van de kijkers afhangen. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur.

Wat kan je al vertellen over de act die bij het nummer hoort?

Het gaat heel verrassend zijn, we zijn er volop mee bezig. Het gaat vooral heel leuk zijn. We willen het nummer in Paleis 12 echt laten knallen. Je moet zeker kijken. En wie weet is er ook een rol voor Pat weggelegd….

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.