Moet Gustaph toch nog vrezen? VRT reageert voor het eerst nadat 'Eurosong'-televoting volledig in het honderd loopt
COS
Moet Gustaph toch nog vrezen? VRT reageert voor het eerst nadat 'Eurosong'-televoting volledig in het honderd loopt
Foto: VRT

Sinds afgelopen zaterdag weten we wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Gustaph won 'Eurosong' met zijn nummer 'Because of You'.   

Het werd aan het begin van de liveshow van 'Eurosong 2023' meteen duidelijk: de VRT-servers konden de massale stempogingen niet aan. 'Too many requests' kregen heel wat fans telkens te lezen.

De stemmen van de kijkers die wel hun stem konden uitbrengen werden aan het einde van de show opgeteld met de punten van de jury. Het was Gustaph die uiteindelijk één puntje meer haalde dan The Starlings.

VRT reageert nu voor het eerst op de heisa rond de televoting. "Het klopt dat er bij de online voting wat problemen waren", zegt VRT-woordvoerder Yasmine Van der Borght aan Songfestival.be. "Er waren zoveel enthousiaste stemmers dat onze servers even kraakten."

"Uiteindelijk werden de technische problemen zo snel mogelijk verholpen. De stemmen die tijdig werden uitgebracht werden in de finalestemming geïntegreerd. Het eindresultaat is dan ook representatief", besluit de woordvoerder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.