Minister van werk Dermagne heeft nieuws voor familie Planckaert na rel die losgebarsten is
PMN

Minister van werk Pierre-Yves Dermagne heeft nieuws voor de familie Planckaert. Het nieuws komt er na de rel die is losgebarsten over ‘Château Meiland’ in Nederland.

De Meilandjes hebben daar te horen gekregen dat de 3-jarige Claire maar vijf keer per jaar op tv mag verschijnen. In het andere geval is dat kinderarbeid.

Legt dit ook een bom onder ‘Château Planckaert’? Met Illuna (15), Mageno (13), Elara (5), Devon (14), Noa (12) en Yukka (10) lopen daar heel wat minderjarigen rond.

Is hier dezelfde regeling van kracht als in Nederland? De woordvoerder van de minister heeft in Dag Allemaal geruststellend nieuws.

Hij zegt dat kinderen die in docusoaps te zien zijn onder de wetgeving van kinderarbeid kunnen vallen. Dat is dan in het geval als men specifiek de kinderen zou volgen en interviewen.

Dat is niet het geval bij ‘Château Planckaert’. “Als kinderen bijvoorbeeld op de achtergrond spelen terwijl hun ouders geïnterviewd worden of samen met hun mama en papa rond het kampvuur zitten, kan je dat moeilijk als kinderarbeid beschouwen", besluit de woordvoerder van de minister.

Meer nieuws

Meer nieuws

.