Marijn Devalck niet te spreken over 'F.C. De Kampioenen'-nieuws: "Vind ik een brug te ver"
COS
Marijn Devalck niet te spreken over 'F.C. De Kampioenen'-nieuws: "Vind ik een brug te ver"
Foto: Photonews

Deze zomer kunnen fans van 'F.C. De Kampioenen' hun favoriete reeks weer volgen op Eén. Zestien afleveringen zullen echter niet worden uitgezonden.

VRT heeft besloten zestien afleveringen van 'F.C. De Kampioenen' te schrappen. Die beslissing kwam er omdat de afleveringen volgende de openbare omroep ongepaste humor bevatten. Het gaat dan bijvoorbeeld over racisme of homofobie.

De meningen over de beslissing van de VRT zijn uiteenlopend. Marijn Devalck, bekend als Balthasar Boma in de reeks, is er niet blij mee. "Een typisch voorbeeld van de betutteling van onze maatschappij", zegt hij aan HLN. "Het wordt op den duur zelfs lachwekkend."

Volgens Marijn probeerde de reeks de kijker net een spiegel voor te houden. Zo zou 'De Kampioenen' racisme net uit de wereld proberen helpen. "De beschuldigingen van discriminatie vind ik echt een brug te ver", laat Marijn weten.

Dat er zomaar dingen geschrapt worden, vindt Marijn geen goede oplossing. "De VRT zou wat meer duiding kunnen geven, da's nu eenmaal de taak van een openbare omroep", aldus Marijn Devalck.

Meer nieuws

Meer nieuws

.