Herman Verbruggen haalt stevig uit naar VRT: "Breek me de mond niet open!"

door: STG
Herman Verbruggen in 'The Masked Singer'
Afbeelding bron: VTM

Herman Verbruggen haalt stevig uit naar de VRT. In een interview met Het Laatste Nieuws uit hij zijn frustraties over FC De Kampioenen.

"Na het stopzetten van de tv-reeks zijn er exposities geweest", begint Herman. "Ik dacht: die studio moet ik zien te redden. Ik moet ervoor zorgen dat dat decor ergens nog beschikbaar is, want van dat element kan misschien nog van alles worden afgeleid", klinkt het.

Herman belde de producer en die vond het een goed idee. "We gaan proberen het te behouden en niet weg te doen", klonk het aan de telefoon, maar toen liep het helemaal fout.

Een maand later kreeg Herman een verontrustend telefoontje. De producer bracht slecht nieuws dat alle decors op containers waren gegooid. "Dat is echt een ramp", zegt Herman. "Na de tentoonstelling in Oostende is besloten dat het genoeg is met 'De Kampioenen'. Ze hebben dat café verkocht aan Studio 100 voor Plopsaland."

"Al het andere is gewoon een kwestie van prijsberekening geweest: hoeveel kost het ons om dat in een magazijn op te slaan, en hoeveel kost het ons om het af te voeren", aldus Herman.