Adriaan Van den Hoof in nauwe schoentjes: 'Door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag'
COS
Adriaan Van den Hoof in nauwe schoentjes: 'Door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag'
Foto: VRT

Eerder deze week raakte bekend dat Fien Germijns deze zomer 'Switch' zal presenteren. Dat betekent ook dat Adriaan Van den Hoof na zeven seizoenen moet vertrekken. 

Nu blijkt dat niet enkel de verjonging van de VRT aan de grondslag ligt voor de 'switch' bij de zomerquiz 'Switch'. Verschillende vrouwen hebben Adriaan Van den Hoof beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Dat deden de vrouwen volgens HLN zowel bij de vertrouwenspersoon van de VRT, als bij journalist Sven van der Meulen, die samen met Het Laatste Nieuws op onderzoek ging. Eerder toonde de journalist al aan dat 'Big & Betsy'-acteur J.V.H. seksafspraakjes maakte met minderjarigen.

Van der Meulen kon met vijf vrouwen spreken. Die zouden allemaal een relatie hebben gehad met Adriaan. Onafhankelijk van elkaar beschuldigen ze hem van stalking elektronische belaging en fysiek geweld tijdens of na hun relatie.

Volgens de VRT hebben de meldingen geen invloed gehad op de beslissing om Adriaan te vervangen bij 'Switch'. Een hooggeplaatste bron binnen de openbare omroep bevestigt echter aan Het Laatste Nieuws dat de meldingen een bepalende factor zijn geweest om de presentator geen nieuwe opdrachten meer te geven.

Meer nieuws

Meer nieuws

.