Martien Meiland zaait ongenoegen bij familie: “Hij haalt weer oude wonden open”

door: COS
Martien Meiland
Afbeelding bron: Instagram @martienmeiland

Martien Meiland bracht onlangs zijn biografie uit. In ‘Martien: van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ houdt hij zich niet in.

Met zijn broer Jaap heeft Martien een goede relatie, maar met zus Nelleke heeft hij al jaren geen contact meer. Zij en haar man Ben Akkerman moeten het dan ook bekopen in het boek.

Zo vertelt Martien over een incident in 2014, nadat Martien (net als Ben) een woonwinkel had geopend in Noordwijk. Toen zou Martiens zwager hem hebben willen aanvallen. “Hij wilde me echt op mijn gezicht slaan”, citeert Weekend Martien in het boek.

Oude wonden

“Het was beter geweest als Martien dit niet had verteld in zijn boek. Op die manier haalt hij weer oude wonden open”, zegt Martiens broer Jaap. Hij moet vaak dienstdoen als “verbinder van de familie”.

“Natuurlijk heb ik weleens geprobeerd te bemiddelen, want voor mij is het ook belangrijk dat het goedkomt en dat we het weer leuk hebben als een hechte familie. Dat zou ik heel mooi vinden. Maar het zij zo. Als het niet gaat, moeten we daarmee leren leven.”