Deze opvallende boodschap bracht Tina Turner twee maanden voor overlijden: "Heb mezelf in groot gevaar gebracht"

door: COS
Tina Turner
Afbeelding bron: Photonews

De wereld neemt afscheid van een muzieklegende. Tina Turner overleed woensdag op 83-jarige leeftijd na een slepende ziekte.

"Met grote droefheid geven wij kennis van het overlijden van Tina Turner", schrijft het officiële fanaccount van de zangeres op Instagram. "Met haar muziek en haar grenzeloze passie voor het leven betoverde ze miljoenen fans over de hele wereld en inspireerde ze de sterren van morgen."

De Queen of Rock 'n Roll overleed in haar huis in Zwitserland na een lang ziekbed. De omstandigheden zijn niet bekend, maar een bericht dat Tina twee maanden geleden - op Wereldnierdag de wereld in stuurde, lijkt meer duidelijkheid te scheppen.

Wereldnierdag

"Vandaag is het Internationale Wereldnierdag. Waarom is het belangrijk? Omdat nieren pijnloos falen. En daarom zeg ik je vandaag: toon je nieren liefde! Ze verdienen het. Mijn nieren zijn het slachtoffer van het feit dat ik niet besefte dat mijn hoge bloeddruk behandeld had moeten worden met conventionele medicijnen."

"Ik heb mezelf in groot gevaar gebracht door te weigeren de realiteit onder ogen te zien dat ik dagelijkse, levenslange therapie met medicijnen nodig heb. Veel te lang geloofde ik dat mijn lichaam een onaantastbaar en onverwoestbaar bastion was", aldus de zangeres, zo'n twee maanden voor haar overlijden.