Deelnemers 'The Voice' hadden zwijgplicht: 'Boete van minimaal 10.000 euro'
COS
Deelnemers 'The Voice' hadden zwijgplicht: 'Boete van minimaal 10.000 euro'
Foto: Instagram @thevoiceofholland

Er kwamen al verschillende deelnemers van 'The Voice of Holland' naar buiten met verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het programma en zusterprogramma's 'The Voice Kids' en 'The Voice Senior' werden opgeschort.

Dat er al zoveel 'The Voice of Holland'-deelnemers zich bekend hebben gemaakt als slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag, is opvallend. Ze hebben namelijk zwijgplicht door hun contract. In het contract staat dat ze een boete van minimaal 10 duizend euro riskeren als ze over hun ervaringen spreken met ‘derden’.

Dit blijkt uit gesprekken met betrokkenen en uit het contract, dat in handen is van de Volkskrant. Ze moeten niet alleen zwijgen over het verloop van de talentenjacht, maar ook over alles wat ze voor of achter de schermen meemaken. Daarom zou het grensoverschrijdend gedrag zo lang onder de radar gebleven zijn.

"Ik ben echt knetterbang voor represailles", zegt een oud-deelneemster die zelf ongepast vragen kreeg over haar seksleven aan de Volkskrant. "Ik kan in mijn eentje nooit opboksen tegen RTL en consorten. En inhoudelijk mag je helemaal niks zeggen. Ik denk dat ik al buiten mijn boekje treed door dit te vertellen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.