Tom Dice duidelijk over richting waar The Starlings naartoe moeten: “Willen we absoluut niet worden”

door: PMN
Afbeelding bron: Instagram/VTM/Liefde voor Muziek

Tom Dice en Kato Callebaut vormen samen het succesvolle duo The Starlings. In vergelijking met andere artiesten hebben zij de afgelopen maanden toch nog wel regelmatig kunnen optreden. Hun stemmen blenden heel mooi samen en ze weten hun fans duidelijk te raken.

Jullie hebben met Liefde Voor Muziek en met radio-optredens veel covers bewerkt en gespeeld. Daarnaast is jullie album uit en schrijven jullie eigen songs. Wat doen jullie het liefst?  

Tom: “Het liefst spelen we onze eigen nummers. Maar we vinden het nu een leuke kans om bijvoorbeeld bij Joe elke week een eigen interpretatie te geven aan een bestaand liedje. Op die manier kunnen we ons nog aan het publiek blijven tonen in het najaar, want het zal sowieso een raar najaar zijn.”

“We zijn graag bezig met de coverprojecten, maar we willen absoluut geen coverband worden. Je eigen muziek voelt aan als je eigen kindje, een cover voelt eerder aan als adoptie.Je speelt die liedjes ook graag, maar het is niet van jezelf.” 

Hebben jullie nog plannen?

Tom: “Hopelijk de Lotto Arena. We zullen de komende weken duidelijkheid krijgen over wat er zal mogen en wat niet. Dan kunnen we beginnen plannen. Normaal gezien is het concert gepland op 14 februari, maar het wordt nog even afwachten.”

Kato: “We zijn bezig aan nieuw werk, dus mogen de mensen zeker nog iets van ons verwachten dit jaar.”